به گزارش سینماپرس، یکصد و پنجاه و سومین محفل طنز «در حلقه رندان» شب گذشته(یکشنبه ۲۹ اردیبهشت) در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم داریوش کاردان بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون که اجرای این محفل ماهانه را برعهده دارد، با اشاره به خاطره ای از حضور در سالن اندیشه حوزه هنری از مصطفی مشایخی دعوت به شعرخوانی کرد. در ادامه سیامک روشن شعری را درباره ماه رمضان خواند و سید امیر موسوی نیز شعر طنزی را با طعنه به نحوه انتخاب مدیران برای حضار خواند.
حسین رضوی فرد هم یک دوبیتی درباره آلوچه و شعر طنز دیگری را در این مراسم خوانش کرد. مهدی استاد احمدطنز پرداز بعدی بود که چند دوبیتی با موضوعات آنفالو کردن در اینستاگرام، مهاجرت و... و. خواند.
سید محمد سادات اخوی مهمان ویژه این نوبت از محفل «در حلقه رندان» در بخش بعدی برنامه به روی سن رفت و با یاد کردن از زنده یادان عمران صلاحی، ابوالفضل زرویی نصرآباد و منوچهر احترامی اشکی از دیدگانش جاری شد.
او گفت: با حضور در سالن اندیشه تک تک خاطرات خود از جلسات شعر طنز با حضور این بزرگان را جلوی چشمم دیدم.
کاردان در ادامه صحبت های او گفت: اگرچه رفتن این عزیزان یک فقدان بزرگ است اما زندگی جریان دارد و مسیرشعر طنز پایه گذاری شده از سوی آن ها باید ادامه یابد.
سادات اخوی در ادامه از ۹ سال دوری از تلویزیون و کناره گیری خودخواسته اش خبر داد و افزود: این روزها می نویسم و این مراسم از معدود دفعاتی است که در یک برنامه رسمی شرکت می کنم. به دلیل شرایط اقتصادی گویی حال همه مان خوب نیست و امیدوارم بعد از ماه رمضان به برکت دعاهای مردم حالمان خوب شود.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در مقطعی در محافل شعر طنز درباره مسائل جدی کشور شعرخوانی می شد. از جمله این اشعار می توان به شعر «با معرفت های عالم» استاد زرویی نصرآباد اشاره کرد. متاسفانه بعد از آن گویی شعرهای رکیکی وارد این فضا شد و آقای زرویی نیز نسبت به این ماجرا دلگیر بودند و در جلسات خود آن را گوشزد می کردند.
این نویسنده با بیان این که طنز هم می تواند محلی برای تفنن و هم تفکر باشد، عنوان کرد: به نظرم جلسات طنز در گذشته بیشتر فضایی برای تفکر بود و ما نمی توانیم استقبال کمتر از این جلسات در این روزها را صرفا به پای شرایط اقتصادی مردم بگذاریم بلکه گویی تمرکز و تجمع طنزپردازان نیز مثل سابق نیست. طنزپردازان برجسته ما نظیر مرحوم زرویی نصرآباد همیشه دغدغه طنزی باحیا را داشتند اما ما چقدر توانسته ایم این رویه را حفظ کنیم!؟
سید محمد سادات اخوی در ادامه شعری را برای حاضران خواند و در پاسخ به این سوال کاردان که چه راهکاری را برای بهبود وضعیت طنز کشور و فیلم های سینمایی سخیفی که این روزها بر پرده اکران است، پیشنهاد می کند، گفت: طنز باید از چهار ویژگی طهارت، دانش، مردم شناسی و حیا برخوردار باشد. چنانچه زرویی نصرآباد بدان قائل بود. دانش، برخورداری شاعر از علوم و ادبیات قبل از خود، طهارت به معنای صداقت لحن، مردم شناسی شناخت و اشراف بر شرایط و حیا مطرح کردن زشتی ها با کنایه است.
وی ادامه داد: زمانی من در نشریه سروش نوجوان به مدت ۸ سال برای یادگرفتن از شاعران برجسته در طبقات ساختمان بالا و پایین می رفتم و از محضرشان می آموختم و بیش از ۲۰ دفتر از آن روزها دارم اما امروزه کمتر از شاعران و طنزپردازان برجسته بهره برداری می شود در حالیکه ما باید برای بهره گیری از تجربیات آن ها برنامه داشته باشیم و صرفا به حضورشان در یک یا دو برنامه ماهانه اکتفا نشود.
نسیم عرب امیری، روح الله سرطاوی، سعید طلایی، مرتضی جهانی مقدم، حمید اسماعیلی نیز نوبت های بعدی شعرخوانی را به خود اختصاص دادند.
مهدی فرج اللهی نیز قطعه ای موسیقی در بخش بعدی با شعری از مهدی استاد احمد و بخشی از شعر عمران صلاحی اجرا کرد. علیرضا لبش با طعنه به کلیپ منتشر شده اخیر یک خواننده در فضای مجازی، شعر کوتاهی در این باره خواند. سعیده موسوی زاده در شعر خود با تلگرام طلایی شوخی کرد و شروین سلیمانی درباره خیام و شعری به زبان عربی خواند که خنده های ممتد حاضران را به دنبال داشت. محمد جواد یثربی درباره آجیل شعرخوانی کرد و روح الله احمدی تک بیت های طنزی با وام گرفتن از مصرع هایی از اشعار حافظ خواند. عباس ثمری نیز آخرین شاعری بود که در این جلسه به شعرخوانی پرداخت.
محفل طنز «در حلقه رندان» آخرین یکشنبه های هر ماه به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر با همکاری دفتر طنز حوزه هنری برگزار می شود.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۳
در محفل «در حلقه رندان»؛
سید محمد سادات اخوی از اکران فیلم های کمدی سخیف ابراز تاسف کرد
سینماپرس: سید محمد سادات اخوی مجری، نویسنده و طنزپرداز با حضور در محفل «در حلقه رندان» با ابراز تاسف از اکران فیلم های کمدی سخیف در سینمای امروز ایران گفت: : طنز در همه عرصه های هنری باید از چهار ویژگی طهارت، دانش، مردم شناسی و حیا برخوردار باشد.
ارسال نظر